Over deze campagne

Wij vroegen mensen naar hun huidige en wenselijke situatie op het gebied van kinderopvang, mantelzorg en verlofregelingen voor ouders.

Feiten & cijfers

Onze peiling onder 1508 mensen toont aan dat ouders en mantelzorgers baat hebben bij structurele veranderingen wanneer het aankomt op de combinatie van werk en zorg. We zetten de belangrijkste resultaten van ons onderzoek op een rijtje.

Werk/zorg

Meer dan een derde van de Nederlandse ouders ervaart veel stress in het combineren van werk en zorg.

Lees meer

Kinderopvang

70% van de ouders vindt de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland goed, maar tegelijkertijd vindt ⅓ van de Nederlanders de kinderopvang te duur om er gebruik van te maken.

Lees meer

Verlof voor ouders

Vrouwen maken twee keer vaker van onbetaald ouderschapsverlof dan mannen. Ook van de verlenging van het partnerverlof wordt niet altijd gebruik gemaakt: 1 op de 5 ouders weet niet van het bestaan van deze regeling.

Lees meer

Mantelzorg

750.000 mantelzorgers zijn zwaar belast, of zelfs overbelast. Financiele waardering vanuit de politiek kan dit verhelpen. Daarover lees je meer in deze infographic.

Lees meer

Persoonlijke verhalen

Hieronder hoor, lees en zie je de verhalen van ouders en mantelzorgers voor wie de combinatie van werk en zorg een uitdaging is.

Podcast

Mantelzorg

In de WOMEN Inc. podcast vertelt Ingrid haar verhaal. Zij was 15 jaar lang mantelzorger voor haar moeder met dementie. Ze vertelt over de impact die dit heeft gehad op haar leven.

Luister de podcast

Video

Kinderopvang

In deze video vertellen ouders over hun ervaringen met het kinderopvang. 70% van de ouders is tevreden over de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland, het systeem daaromheen geeft echter veel stress.

Bekijk de video

Interview

Partnerverlof

Susan & Saskia zijn 7 jaar getrouwd en hebben samen een zoon van 5 jaar. Susan runt haar eigen HR adviesbedrijf en Saskia runt een uitzendbureau voor schoonmaakpersoneel.

Lees het interview

Interview

Partnerverlof

Winfried en Nadia wonen samen en hebben 1 kind (nog geen 1 jaar). Winfried werkt fulltime in loondienst. Nadia Jane heeft een eigen videoproductie bedrijf en werkt daarnaast als freelance-acteur.

Lees het interview

Column

Partnerverlof

Ruben Brunsveld woont in Zweden, waar hij werkzaam is als duurzaamheidsconsultant. Hij is vader van Liv, voor wie hij een jaar na de geboorte 5 maanden verlof op nam. Hij deelt zijn ervaringen in deze column.

Lees de column

Teken onze petitie!

  • Meer over deze petitie