WOMEN Inc. podcast

Ingrid was 14 jaar lang mantelzorger voor haar moeder met dementie. Ze vertelt over de impact die dit heeft gehad op haar leven.

Listen to “#2 – Mantelzorg” on Spreaker.

Klik hier voor de highlights van deze aflevering

Ingrid’s moeder leefde 14 jaar met dementie: een slopende, progressieve ziekte. Vanaf het begin heeft Ingrid de zorg voor haar moeder op zich genomen, samen met haar zus en haar vader. In deze aflevering vertelt ze wat dit voor haar heeft betekent, en hoe zij de mantelzorg combineerde met haar werk. Want: 70% van de mantelzorgers voor mensen met dementie is vrouw. Ingrid legt uit waarom zij zich inzet voor een betere positie van mantelzorgers en waarom zij volgens haar nog niet de rechten hebben die ze verdienen.

Podcastapp

Luister je liever in je eigen podcastapp? Klik dan hier:

Meer persoonlijke verhalen

Interview

Partner-verlof

Susan en Saskia zijn 7 jaar getrouwd en hebben samen een zoon (5 jaar). Susan runt VED FIT, haar eigen HR adviesbedrijf en Saskia runt een uitzendbureau voor schoonmaakpersoneel.

Video

Kinder-opvang

In deze video vertellen ouders over hun ervaringen met het kinderopvang. 70% van de ouders is tevreden over de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland, het systeem daaromheen geeft echter veel stress.

Interview

Partner-verlof

Winfried en Nadia Jane, wonen samen en hebben 1 kind (nog geen 1 jaar). Winfried werkt fulltime in loondienst. Nadia Jane heeft een eigen videoproductie bedrijf en werkt daarnaast als freelance-acteur.